Când încep lucrările la unul dintre cele mai așteptate tronsoane de autostradă din România. Proiectul, câștigat de Umbrărescu

Marti, 13 Februarie 2024, ora 09:42
0 citiri
Când încep lucrările la unul dintre cele mai așteptate tronsoane de autostradă din România. Proiectul, câștigat de Umbrărescu
Lucrările pe tronsonul lipsă din A1 Lugoj - Deva, așteptate să înceapă în aprilie FOTO CNAIR (Arhivă)

Lucrările la tronsonul lipsă din Autostrada Lugoj-Deva, care îi obligă pe șoferi să coboare de pe autostradă și să meargă pe drumul național Margina - Holdea, vor începe în luna aprilie 2024, arată debanat.ro.

Potrivit sursei citate, pentru că sunt complexe, lucrările, realizate de UMB, firma controlată de Dorinel Umbrărescu, vor dura 34 de luni.

Demararea investiției a fost întârziată și de operațiunea de scoatere din circuitul forestier a câteva hectare bune de pădure din zona unde va trece autostrada. Această problemă pare să fi fost rezolvată, cel puțin la nivel de hârtii, iar acum cei de la Romsilva trebuie să elibereze terenul.

„La 1 martie urmează să înceapă lucrările la tunelurile de pe secțiunea E a autostrăzii Lugoj – Deva. Cei de la Romsilva au reușit sau vor reuși până în martie să elibereze terenul. Deci, se va intra și pe acea bucată”, a declarat Sorin Grindeanu.

Valoarea contractului pentru această porțiune lipsă de autostradă este de peste 1,8 miliarde de lei, fără TVA, banii fiind alocați prin PNRR.

Cea mai dificilă parte a acestei porțiuni de drum este legată de amenajarea a două tuneluri. Lungimea totală a acestora este de 2,13 kilometri. Pentru realizarea lor, în consorțiul care a câștigat licitația pentru drum este inclusă și o societate din Bosnia, specializată pe astfel de lucrări. Tunelurile vor avea două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m.

...citeste mai departe despre "Când încep lucrările la unul dintre cele mai așteptate tronsoane de autostradă din România. Proiectul, câștigat de Umbrărescu" pe Ziare.com

#lucrari, #autostrada, #lugoj deva , #Stiri Guvern