Croitoru: reducerea impozitelor nu ne scoate din criza

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 14:10
1222 citiri
Croitoru: reducerea impozitelor nu ne scoate din criza

Guvernul va mentine actualul nivel de taxare, fara sa majoreze impozite, dar si fara sa diminueze contributii pe principiul ca din criza se iese prin reducerea impozitelor, deoarece cresterea economica depinde de mentinerea stabilitatii macroeconomice, a declarat premierul desemnat, Lucian Croitoru. 

El a aratat ca o scadere a impozitelor ar fi in contradictie cu scopul de mentinere a stabilitatii macroeconomice, iar o majorare a taxelor ar reduce puternic atat puterea de cumparare a populatiei, cat si investitiile companiilor, precizeaza Mediafax.

"Exista si opinia ca solutia la iesirea din criza o reprezinta reducerea impozitelor, dar se stie ca viitorul cresterii economice depinde de mentinerea stabilitatii macroeconomice.

Din aceasta perspectiva, o reducere a impozitelor in aceasta perioada ar fi in contradictie cu scopul mentinerii stabilitatii.

Pe de alta parte, multi analisti si politicieni vorbesc de cresterea impozitelor ca solutie la problemele financiare cu care se confrunta sectorul bugetar.

Nu impartasesc aceasta viziune, dimpotriva, cred ca este o solutie gresita, nu doar pentru ca suntem in recesiune si cresterea impozitelor ar reduce si mai mult puterea de cumparare a populatiei si puterea de a investi a firmelor, dar mai ales pentru ca problemele sectorului public sunt in aria cheltuielilor", a spus Croitoru.

Programul de guvernare elaborat de catre premierul desemnat Lucian Croitoru prevede mentinerea actualului nivel al cotei de impozitare si al taxei pe valoarea adaugata, de 16%, respectiv 19%, pe parcursul intregii perioade de guvernare, pana in 2012 inclusiv. 

Prejudiciu imens provocat de „mafia fierului vechi”. Peste 8000 de sesizări trimise Poliției
Prejudiciu imens provocat de „mafia fierului vechi”. Peste 8000 de sesizări trimise Poliției
ANAF a trimis la Poliție peste 8000 de sesizări pentru neplata impozitelor și contribuțiilor cu reținere la sursă, în primele șase luni ale anului 2024. De asemenea, în urma controalelor,...
Clădiri scutite de impozit sau taxe. Ce prevede legea promulgată de Iohannis
Clădiri scutite de impozit sau taxe. Ce prevede legea promulgată de Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 19 iunie, legea pentru completarea alin. (1) al art. 456 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Actul normativ prevede scutirea de impozit...
#criza, #croitoru, #impozite, #stabilitate , #stiri Lucian Croitoru

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”
  10. Un gigant german deschide o nouă fabrică în România. Vor fi angajați sute de oameni