Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reprezentantii salariatilor vor putea negocia contractul colectiv de munca

Reprezentantii salariatilor vor putea negocia contractul colectiv de munca

Reprezentantii salariatilor din unitatile in care nu sunt constituite organizatii sindicale reprezentative vor putea sa negocieze contractul colectiv de munca, conform proiectului de modificare a Codului Muncii, obtinut de MEDIAFAX.

In cazul angajatorilor la care sunt incadrati mai mult de 20 de salariati, in unitatile in care nu sunt constituite organizatii sindicale, interesele salariatilor pot fi promovate si aparate de reprezentantii lor, alesi si mandatati special in acest scop.

Proiectul de act normativ stabileste o noua atributie pentru acestia, respectiv negocierea contractului colectiv de munca.

Potrivit legislatiei in vigoare, reprezentantii salariatilor au ca atributii principale urmarirea respectarii drepturilor salariatilor, in conformitate cu legislatia in vigoare, cu contractul colectiv de munca aplicabil, cu contractele individuale de munca si cu regulamentul intern, participarea la elaborarea regulamentului intern, promovarea intereselor salariatilor referitoare la salariu, conditii de munca, timp de munca si timp de odihna, stabilitate in munca, precum si orice alte interese profesionale, economice si sociale legate de relatiile de munca si sesizarea inspectoratului de munca cu privire la nerespectarea dispozitiilor legale si ale contractului colectiv de munca aplicabil.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1896 ori