Refuzul care te ajuta in cariera: Cum sa spui "nu" fara sa pari egoist

Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 12:38
1570 citiri
Refuzul care te ajuta in cariera: Cum sa spui "nu" fara sa pari egoist
Foto: Arhiva

Celebrul miliardar american Warren Buffet spunea odata ca "diferenta dintre oamenii cu succes si cei cu foarte mult succes este ca cei din urma spun 'nu' la aproape orice".

Nu ar fi o usurare sa te simti suficient de increzator incat sa spui pur si simplu "nu" cand cineva te roaga sa te ocupi de o sarcina care nu este responsabilitatea ta sau sa te implici intr-un proiect care nu te priveste?

Deseori procedam exact invers de teama sa nu ne stricam reputatia, insa nu reusim decat sa ne afectam cariera, avertizeaza specialistii citati de BBC Capital.

Greseli care iti pot distruge cariera - cum le eviti

Cu siguranta, nici sa spui intotdeauna "nu" nu este o idee buna, sustin expertii, care adauga ca trebuie sa gasim o modalitate de a refuza ceva in mod politicos si ca uneori este important sa acceptam anumite atributii, chiar daca, la prima vedere, pare ca nu ne ajuta deloc acest lucru.

Profesorul Adam Grant de la Wharton School, care are ca profil administrarea afacerilor, ...citeste mai departe despre "Refuzul care te ajuta in cariera: Cum sa spui "nu" fara sa pari egoist" pe Ziare.com

#refuz cariera, #tehnici refuz politicos, #tactici refuz politicos, #refuz politicos cariera , #Stiri Locuri de munca