Parlamentarii vor salarii mai mari

Sambata, 12 Septembrie 2009, ora 22:44
1276 citiri
Parlamentarii vor salarii mai mari

Prin cele peste 1.500 de amendamente depuse de alesii neamului la legea unica a salarizarii, acestia au cerut majorarea coeficientilor de ierarhizare pentru parlamentari si consilieri parlamentari.

Pe lista cerintelor formulate de senatori se regaseste si eliminarea restrictiei la ocuparea posturilor prin cumul de functii, introducerea in salariul de baza a indemnizatiei de conducere si plata orelor suplimentare, se arata intr-un document guvernamental obtinut de Mediafax.

In prezent legea prevede un coeficient de ierahizare pentru senatori si deputati la echivalentul a 9,9 salarii minime. Prin amendamentele depuse, alesii neamului vor majorarea coeficientilor la nivelul a 11 salarii minime.

Sporuri si indemnizatii

In plus , parlamentarii care ocupa functii de executie in cadrul forului legislativ ar trebui, conform amendamentelor, sa beneficieze de ridicarea coeficientului de ierarhizare si departajarea acestuia pe gradatii, astfel incat coeficientul maxim pentru consilier parlamentar sa fie de 6,50 salarii, iar cel pentru referent cu studii medii de 4,25 salarii.

#boc, #guvern, #oarmanetari, #salarii , #Stiri Locuri de munca