Miturile promovarii: ce te impiedica sa ajungi in varful companiei

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 19:28
2051 citiri
Miturile promovarii: ce te impiedica sa ajungi in varful companiei

Nu de putine ori se intampla ca un angajat sa petreaca mai mult de un an intr-o companie si sa nu primeasca nicio avansare, desi intre timp au fost lansate cateva oportunitati de posturi compatibile cu specializarea lui. In majoritatea cazurilor, angajatii se lasa pacaliti de cateva idei preconcepute care le pun piedici in calea dezvoltarii carierei lor, informeaza Monster.com. 

Vlad Dutescu, Managing Partner Sandler Training, considera ca pentru a fi promovat in cadrul companiei, un angajat trebuie sa aiba rezultate foarte bune, sa fie un exemplu de comportament pentru ceilalti colegi si sa abia pregatirea de baza pentru o noua pozitie.

Potrivit acestuia, promovarea trebuie discutata cu seful direct dar si cu viitorul sef , iar centrele de evaluare si dezvoltare pot reprezenta, de asemenea, o etapa premergatoare promovarii.

“Pe timp de criza angajatii sunt mult mai responsabili, mult mai deschisi la efort si mult mai orientati spre rezultate concrete si rapide, iar acolo unde oamenii nu s-au pliat, marea majoritate au fost disponibilizati.  90% din angajatii care si-au pastrat locul de munca, la ora actuala lucreaza mai mult si mai eficient decat acum doi ani” a declarat Vlad Dutescu pentru Bloombiz.ro.

Iata cateva mituri pe care trebuie sa le intelegi, pentru a avea o cale libera in profesia pe care ti-o alegi.

“Oamenii ar trebui sa isi idea seama ca sunt muncitor”

Prin simplul fapt ca esti foarte harnic nu vei reusi sa fii recompensat pentru realizarile tale.

Gaseste o modalitate inventiva sa mentionezi succesul tau in fata colegilor, daca observi ca seful tau a uitat sa o faca.

Metodele tin doar de imaginatia ta, insa este esential sa le explici tuturor ce semnificatie au, pentru a-ti atinge scopurile.

“Seful meu stie ca as vrea sa avansez”

Aceasta idee nu are niciun fel de acoperire, spun specialistii.

Analizeaza in profunzime directia in care te indrepti si convoaca o intalnire cu seful tau in care sa ii prezinti obiectivele carierei tale.

La sfarsitul intalnirii trebuie sa te asiguri ca ai toata sustinerea sa in favoarea alegerilor tale, iar grija ta pentru acest lucru il va flata pe seful tau.

“Eu si colegii mei suntem prieteni, nu ar concura impotriva mea”

Nu uita ca pentru foarte multi oameni afacerile sunt mult mai importante decat prieteniile, iar cand este in joc o avansare si o marire de salariu deciziile au alte considerente la baza.

“Singura sursa pentru vestile bune este departamentul de HR”

Poti afla orice detaliu in discutiile de la birou, insa trebuie sa fii atent sa nu cazi in extrema barfelor.

Leaga prietenii si cu oameni din alte departamente care te-ar putea informa la un moment dat in legatura cu miscarile din companie.

Poti initia conversatii de politete cu fiecare, insa trebuie sa te asiguri ca nu esti perceput gresit, te sfatuiesc specialistii.

Evita sa petreci prea mult timp povestind cu lumea, pentru a nu fi catalogat drept o persoana lipsita de interes fata de jobul tau si compania in care muncesti.

“Daca ma imprietenesc cu alti manageri, seful meu se va simti amenintat”

Te poti arata interesat de activitatea altor departamente , iti poti oferi ajutorul in ariile in care esti specializat si poti profita de ocazie pentru a invata mai multe lucruri.

Ai mare grija insa ca aceste activitati sa nu devina o prioritate in fata responsabilitatilor de la jobul actual, intrucat acest lucru l-ar putea supara pe seful tau.

#mituri, # promovare, # angajat, # companie , #Stiri Locuri de munca