Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mai putin de jumatate din CV-uri au fost selectate la Bursa locurilor de munca

Mai putin de jumatate din CV-uri au fost selectate la Bursa locurilor de munca

Doar 1.200 de CV-uri au fost selectate de firmele participante la Bursa locurilor de munca pentru absolventi organizata vineri in Bucuresti de AMOFM, din circa 2.600 depuse, a anuntat reprezentantii Agentiei, dupa centralizarea preliminara a datelor.

La bursa locurilor de munca din Bucuresti au participat 124 de firme, cu 10 mai multe decat cele anuntate initial, care au oferit 2.343 de locuri de munca, cele mai multe - peste 2.000 - fiind pentru persoane cu studii medii, muncitori calificati si necalificati. Pentru studii superioare au fost oferite circa 250 de slujbe.

Cele mai multe locuri de munca - 26% din total - au fost oferite in servicii, urmate de comert (24%), transporturi (12%), asigurari (8%), constructii (6%) si indistrie textila, confectii si pielarie.

Potrivit datelor AMOFM, mai putin de 10% dintre somerii cu studii superioare din Capitala au sansa de a se angaja prin bursa organizata in aceasta saptamana, in conditiile in care 3.011 someri inregistrati Bucuresti au studii superioare, iar numarul de oferte de slujbe este de sub 300.

La 1 septembrie, in Bucuresti erau inregistrate 20.356 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, din care 10.789 femei, arata Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti.

Din numarul total al somerilor, 13.916 sunt indemnizati si 6.440 neindemnizati. Cei mai multi someri sunt in sectorul 3 (4.028), iar cei mai putini in sectorul 1 (1.805).

La bursa locurilor de munca de vineri au fost prezenti si consilieri EURES, din Norvegia, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Germania, precum si angajatori norvegieni.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1808 ori
Citeste mai multe desprejob locuri de munca cv someri