Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inghesuiala mare la standul SRI de la targul de joburi: Si pe noi ne-a surprins interesul oamenilor

Inghesuiala mare la standul SRI de la targul de joburi: Si pe noi ne-a surprins interesul oamenilor

La targul de joburi "Angajatori de top 2017", organizat la Sala Palatului din Bucuresti, viitorii angajati se plimba prin labirintul de standuri in cautarea job-ului ideal din domenii diverse: IT, medical, vanzari sau resurse umane. Cea mai mare inghesuiala este, insa, la standul SRI, unde coada de oameni o depaseste pe cea formata la xerox.

Desi pentru a lucra in cadrul SRI trebuie sa treci prin mai multe etape si teste psihologice, candidatii, proaspat absolventi ai unei facultati sau operatori IT, cu experienta de peste 20 de ani pe piata muncii ori cu mai putina, nu sunt speriati si considera ca oferta de angajare este atractiva.

"Este prima data cand Serviciul Roman de Informatii participa la un astfel de eveniment. Si pe noi ne-a surprins interesul oamenilor.

Ne dorim sa fim mai deschisi catre public si mai transparenti, de aceea ne-am propus sa participam la un targ de job-uri si sa prezentam oportunitatile de cariera pe care o persoana le poate accesa la SRI", spune Suzana Neacsa, specialist in resurse umane din cadrul Serviciului Roman de Informatii.

Ea ofera informatiile pe care potentialii angajati SRI le solicita si preia CV-urile. SRI are, in oferta de angajare, posturi din zona de informatii - operatiuni, analiza de intelligence, limbi straine, juridic, psihologie si antiterorism. Nu exista un profil setat al candidatului ideal, spune Suzana Neacsa.

"Ne dorim oameni talentati, inteligenti, cu energie, cu potential, sa-si doreasca foarte mult sa lucreze in SRI, oameni pe care sa-i pregatim, sa-i dezvoltam, sa lucreze alaturi de specialisti si sa devina ei insisi specialisti", subliniaza ea, adaugand ca nu exista nici limita de varsta si nici de locuri.

Pentru a ajunge pana la ocuparea unui post in cadrul SRI, candidatul trebuie sa treaca prin mai multe etape de selectie, incepand cu un interviu si o testare psihologica preliminara, continuand cu un al doilea interviu si terminand cu verificarile de securitate.

Absolventi de Matematica-Informatica si Drept, printre cei dornici sa lucreze la SRI

Desi parcurgerea acestor etape dureaza mult si par solicitante, candidatii nu sunt speriati, ba sunt chiar increzatori, astfel ca un proaspat absolvent al Facultatii de Matematica si Informatica spune ca daca a terminat aceasta facultate, "mai rau de-atat nu se poate".

"Bai, initial, cand am intrat, am vazut doar coada asta lunga si m-am gandit ca poate se da ceva gratis. Apoi am vazut camere de filmat si microfoane si bam! SRI ...citeste mai departe despre "Inghesuiala mare la standul SRI de la targul de joburi: Si pe noi ne-a surprins interesul oamenilor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2267 ori