Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul majoreaza salariile parlamentarilor, in forma finala a Legii unitare

Guvernul majoreaza salariile parlamentarilor, in forma finala a Legii unitare

Guvernul majoreaza veniturile senatorilor si deputatilor la 9,9 salarii minime pe economie in forma finala a Legii unitare a salarizarii ce va trimisa luni in Parlament, de la 9,6 salarii minime in varianta transmisa sindicatelor saptamana trecuta, in timpo ce premierul urca la 11,7 salarii minime, informeaza NewsIn.

Ministrii, in schimb, pierd din veniturile aferente urmatorilor ani, fiind coborati in grila unitara de salarizare de la coeficientul 11,2, in varianta anterioara a proiectului Legii unitare de salarizare, la 10,8, avand atribuita cea mai mica valoare a coeficientilor din ultima luna a discutiilor cu sindicatele si patronatele legate de salarizarea personalului din sectorul bugetar.

Primarul general al capitalei coboara si el puternic in topul celor mai bine platiti angajati din sectorul bugetar, de la 11,2 salarii minime pe economie la 10 salarii minime, in timp ce Patriarhul Bisericii Ortodoxe urca la 11,2 salarii, in "Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice" ce urmeaza a fi trimisa in Parlament, fata de 10,8 salarii minime din varianta proiectului din 3 septembrie.


Tot la salarizarea cultelor, un mitropolit al Bisericii Ortodoxe Romane ar urma sa castige 10,1 salarii minime.


Primul ministru ramane cu 11,7 salarii minime pe economie, la fel ca si sefii din justitie, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si seful Curtii de Conturi, asa cum a anutat agentia NewsIn inca de sambata, desi in urma negocierilor de vineri seara de la Ministerul Muncii sindicalistii anuntau ca cei de pe treapta a doua a salarizarii vor avea un coeficient in grila egal cu 11,6 salarii minime.


Totodata, presedintele Romaniei ramane singurul demnitar platit cu 12 salarii minime pe economie, iar consilierii prezidentiali vor avea 10,8 salarii minime.


Presedintele Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii Securitatii (CNSAS) ar urma sa castige 11,2 salarii minime, la fel ca si seful Consiliului Concurentei, in timp ce Avocatul Poporului va castiga doar 10,2 salarii minime


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1686 ori