Gherghina, MF: Nu am vazut nicio majorare a salariului brut mai mica de 15%

Sambata, 12 Februarie 2011, ora 12:34
1718 citiri
Gherghina, MF: Nu am vazut nicio majorare a salariului brut mai mica de 15%

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina a declarat sambata, la Realitatea TV, ca toate salariile brute ale bugetarilor au fost majorate cu 15% si ca institutia unde lucreaza nu a constatat nicio crestere mai mica de acest procent, transmite NewsIn.

"Nu am vazut niciun fluturas de salariu cu o crestere a castigului brut mai mica de 15% pentru cei care si-au pastrat incadrarea. Daca a aparut cumva o greseala, sa ne-o sesizeze si noua. In aceste cazuri, de vina e angajatorul. Eventualele greseli trebuie reparate, astfel incat oamenii sa isi primeasca diferenta cuvenita", a spus Gherghina.

Numerosi angajati la stat reclama faptul ca, in februarie, au primit salarii marite cu doar 13%, desi guvernul anuntase o crestere de 15%. Ei se plang ca, potrivit fluturasilor de salariu, cresterile sunt cuprinse intre 11 si 14 la suta, in cele mai multe cazuri fiind vorba de 13%.

Printre bugetarii care au primit mai putini bani se numara si profesorii.

In 2010, cand a fost aplicata pentru prima data Legea salarizarii unitare, angajatii de la stat au primit lefuri mai mici desi guvernantii dadusera asigurari ca niciun salariu nu va fi micsorat. Vinovatii depistati atunci de reprezentantii Executivului au fost contabilii.

#ghergina, #salariu, #salarii bugetari, #bugetari, #salariu in sectorul public , #Stiri Locuri de munca