FSLI: Decizia autoritatilor locale de a recupera de la profesori banii de concediu este un abuz

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 16:41
2097 citiri
FSLI: Decizia autoritatilor locale de a recupera de la profesori banii de concediu este un abuz

Plata integrala a indemnizatiilor de concediu pentru cadrele didactice a fost facuta in conditiile legii, decizia autoritatilor locale de a recupera acum acesti bani fiind un abuz, a declarat, joi, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu, citat de Mediafax.

"Consider ca plata integrala a indemnizatiilor de concediu a fost facuta in conditiile legii. Decizia autoritatilor locale de a recupera banii acordati este un abuz.

Tocmai de aceea inteleg nemultumirea colegilor din Dolj, care fac parte din FSLI si hotararea lor de a inceta activitatea in mod spontan.

FSLI este alaturi de cadrele didactice din Dolj, la fel cum si-au exprimat solidaritatea si alti colegi din tara", a spus Simion Hancescu, citat intr-un comunica de presa al federatiei.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant face demersuri pentru recuperarea, in instanta, a banilor pe care angajatii din invatamant i-au pierdut dupa ce indemnizatia de concediu a fost redusa cu 25 la suta, a precizat Hancescu.

Profesorii din patru unitati de invatamant din Craiova, din cele noua care declansasera, miercuri, proteste spontane intrerupand activitatea in scoli, au continuat, joi, actiunea, nemultumiti de decizia primariei privind salariile de concediu, care ar fi fost incasate "ilegal".

Potrivit vicepresedintelui FSLI Dolj, Bogdan Manea, cadrele didactice de la Grupul Scolar "Matei Basarab" si scolile generale nr. 21, 36 si 22 au intrerupt, joi dimineata, activitatea nemultumite de o decizie a Primariei Craiova care a dispus recuperarea sumelor incasate de profesori in lunile iulie si august sub forma de salariu de concediu prin diminuarea veniturilor pe luna octombrie.

Miercuri, declansasera actiuni spontane de protest cadrele didactice de la Colegiul National "Carol I", Liceul "Traian Demetrescu", Liceul "Stefan Odobleja", Colegiul "Constantin Nenitescu", Grupul Scolar "Traian Vuia, Grupul Scolar "George Bibescu", Grupul Scolar "Matei Basarab" si scolile generale nr. 22, 36 si 39, cadrele didactice de la Colegiul National "Carol I" anuntand, miercuri dupa-amiaza, ca vor renunta la protest.

Cadrele didactice de la Colegiul National "Carol I" din Craiova au declansat, marti, un protest spontan, nemultumite de o decizie a primariei de a le opri din salariul pe luna octombrie banii incasati in iulie si august sub forma de salariu de concediu. In urma cu o saptamana, cadrele didactice ale Grupului Scolar "George Bibescu" din Craiova au intrerupt voluntar activitatea. 

#fsli, # bani, # concediu, # profesori , #Stiri Locuri de munca