E oficial: PFA-urile pot angaja cu contract de munca

Joi, 19 Mai 2011, ora 23:23
3335 citiri
E oficial: PFA-urile pot angaja cu contract de munca

Persoanele fizice autorizate (PFA) vor avea dreptul sa angajeze cu contract individual de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care au fost autorizate, masura care a fost introdusa de Guvern prin modificarea legislatiei, confirmand informatiile transmise anterior de MEDIAFAX.

Legislatia in vigoare stabileste ca o persoana fizica autorizata nu poate angaja cu contract de munca terte persoane.

"Persoana fizica autorizata isi poate desfasura activitatea individual si independent sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca", se arata in ordonanta de urgenta prin care Executivul a modificat OU 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate.

Actul normativ mai stabileste ca persoana fizica nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza, chiar daca colaborarea este exclusiva.

Agentia MEDIAFAX a anuntat recent ca Guvernul a pregatit o ordonanta de urgenta care va permite persoanelor fizice autorizate sa angajeze cu contract individual de munca terte persoane.

Ordonanta este argumentata prin necesitatea luarii in regim de urgenta a unor masuri de stimulare a mediului de afaceri si marirea ritmului de crestere economica prin suplimentarea veniturilor la bugetul de stat si plata contributiilor aferente. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern, #ordonanta de urgenta, #pfa, #persoana fizica autorizata, #pfa angajare, #contract de munca , #Stiri Locuri de munca