Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum se explica somajul de doar 2% din Bucuresti

Cum se explica somajul de doar 2% din Bucuresti

Rata somajului din Capitala s-a mentinut in ultimul an in zona de confort de 1,7 - 1,8%, in conditiile in care la nivel national numarul somerilor aproape s-a dublat. In Bucuresti si Ilfov se inregistreaza cea mai scazuta rata a somajului din tara, cresterile din ultimele luni fiind aproape insesizabile.

Somajul din Capitala a atins maximul ultimilor doi ani in septembrie, ajungand la 2%, ceea ce inseamna 21.300 de someri inregistrati oficial in structurile Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM).

In acelasi timp, la nivelul intregii tari, numarul somerilor a avansat constant, crescand la 6,9% in septembrie (625.000 de persoane), fata de 3,9% in aceeasi luna a anului trecut.

Principala explicatie pentru rata scazuta a somajului din Capitala este faptul ca populatia reala din Bucuresti este cu mult mai mare decat cea care apare in statistici, in conditiile in care foarte multe persoane din provincie au migrat in ultimii ani spre Bucuresti, pe motive legate de gasirea unui loc de munca in special.

"Bucurestiul este concentrat in proportie mai mare decat provincia pe servicii, zona in care s-au facut mai putine restructurari ca in productie", spune Camelia Stanculescu, director general al Manpower Romania.

Pe de alta parte, mai bine de 90% din companiile multinationale prezente pe piata locala sunt concentrate in Bucuresti.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1494 ori