Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Codul Muncii: Vezi ce ne pregateste Guvernul

Codul Muncii: Vezi ce ne pregateste Guvernul

Noul Cod al Muncii, pe marginea caruia Coalitia de la guvernare va discuta din nou, in aceasta saptamana, prevede, printre altele, majorarea perioadelor de preaviz, scurtarea duratei minime de concediu pe care angajatorul este obligat sa o accepte si modificarea conditiilor pentru angajatii temporar. 

Prevederi pentru contractul individual de munca

- Angajatorul are obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa, inainte de inceperea raporturilor de munca. De asemenea, acest contract se incheie in baza consimtamantului celor doua parti.

- Angajatorul poate renunta unilateral la clauza de neconcurenta prevazuta in contract. Plata indemnizatiei de neconcurenta inceteaza din luna urmatoare notificarii scrise a angajatului privind denuntarea acesteia.

- Prestatiile suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura trebuie specificate in contractul individual de munca.

Citeste stirea integral pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2122 ori
Citeste mai multe desprecodul muncii guvern prevederi angajat angajator