Ce salarii dau companiile absolventilor de facultate

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 10:27
2761 citiri
Ce salarii dau companiile absolventilor de facultate

Salariile nete pe care le primesc tinerii care vor sa se angajeze variaza intre 300 si 1.200 de euro net pe luna, cel mai bine platiti fiind softistii.

"Ofertele salariale au scazut, in medie, cu 20% de la inceputul crizei, insa scaderile difera foarte mult in functie de domeniu de activitate si departamente.

Cele mai mari scaderi au fost in randul angajatilor din management, marketing sau PR, insa pentru functiile din IT, de exemplu, salariile nu au scazut", spune Mirela Marinescu, recruitment director la APT, unul dintre jucatorii din top cinci din recrutare.

Tinerii care vor sa se angajeze in vanzari pot castiga un salariu net cuprins intre 300 si 1.000 de euro pe luna, la care se adauga bonusurile, cele mai mari salarii fiind incasate de cei care lucreaza in IT sau telecom si au o experienta de lucru de maximum doi ani.

Un agent de vanzari cu experienta poate castiga un salariu de peste 2.500 de euro pe luna.

Pozitii precum reprezentant/agent de vanzari, key-account, operator call-center care sa cunoasca limbi straine sunt doar cateva din joburile pentru care companiile inca mai fac recrutari, insa angajatorii nu mai sunt dispusi sa negocieze cu candidatii la interviul de angajare ca in anii precedenti.

#salarii, # companii, # absolventi, # facultate , #Stiri Locuri de munca