Cat de grei sunt primii pasi, in castigarea increderii de sine

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 14:12
2989 citiri
Cat de grei sunt primii pasi, in castigarea increderii de sine

Increderea in propriile puteri, afisata de oamenii importanti din companie, este o aptitudine care se dobandeste in timp. Slefuirea increderii in sine ca tanar antreprenor este esentiala, insemnand mai mult decat o carte de vizita extraordinar de bine facuta sau un site al companiei bine gandit, potrivit publicatiei Forbes.com. 

Aceasta evolutie inseamna pentru multi lideri nenumarate gafe si experiente neplacute, pana ajung la stadiul in care pot reactiona profesionist in orice situatie intalnita.

Iata cateva sfaturi oferite de revista Forbes pentru a parcurge mai usor acest drum, ca incepator in lumea afacerilor.

Nimeni nu poate cunoaste totul

Cand iti deschizi propria afacere, ai pretentia de la tine sa fii un expert in acel domeniu.

E o sarcina intimidanta, de aceea trebuie sa fii constient ca este normal sa inveti, sa te afli in evolutie continua si ca intuitia te poate ajuta sa infrunti necunoscutul si in business.

Nu este o rusine sa promiti o aprofundare a temei, atunci cand nu ai un raspuns pentru intrebarea cuiva.

Nesiguranta si semnele de intrebare pe care trebuie sa le infrunti in unele situatii fac parte din farmecul profesiei de antreprenor, sustin expertii citati de Forbes.

Cu cat inveti sa iti accepti limitele, cu atat mai increzator vei deveni in efortul tau de a-ti crea propriul brand pe piata.

Nu trebuie sa fii prieten cu toata lumea

Atunci cand privesti toate persoanele pe care le intalnesti ca pe un potential client, tendinta este fii cat mai amabil, sa zambesti si sa fii cat mai spiritual in conversatie.

Un zambet fals nu te va ajuta insa in efortul tau de a pune bazele unei afaceri serioase in domeniul tau.

Sa intalnesti oameni noi in fiecare zi este o idee buna, ca antreprenor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa faci spectacol in jurul tau pentru a atrage privirile, sustin specialistii.

Fii tu insuti, intrucat oamenii cauta astfel de persoane pentru parteneriate de incredere, potrivit Forbes.

Pregatirile exagerate nu sunt o solutie

Faptul ca iti planuiesti pas cu pas fiecare miscare nu face decat sa iti dea o falsa senzatie de siguranta pentru ceea ce urmeaza.

Insa in lumea afacerilor totul este imprevizibil si cea mai buna idee ar fi sa lasi unele aspecte si la voia intamplarii, te sfatuiesc expertii.

Poti reduce din numarul sedintelor, interviurilor, negocierilor pentru a-ti acorda timp sa privesti calm evenimentele, iar atitudinea dobandita reprezinta o etapa importanta din drumul tau catre construirea si slefuirea increderii in propria persoana.

#incredere, # sine, # antreprenor, # companie , #Stiri Locuri de munca