Cat castiga executivii celor mai profitabile companii din Romania

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 16:15
1475 citiri
Cat castiga executivii celor mai profitabile companii din Romania

Daca in privinta castigurilor pe care fiecare dintre executivii celor mai profitabile companii private le-a adus actionarilor lucrurile par evidente si pentru un observator din afara companiei, multi sunt cei care se intreaba cat castiga de fapt managerul.

"De cele mai multe ori, cei care obtin rezultate foarte bune sunt si extrem de motivati financiar", afirma Radu Furnica. Ce inseamna aceasta mai exact? Potrivit informatiilor disponibile, seful unei multinationale de top are un salariu fix lunar ce poate urca de la 10.000 pana la cateva zeci de mii de euro. Dar aceasta nu este tot.

"Pe langa salariile fixe foarte mari au si bonusuri consistente pentru indeplinirea obiectivelor de cifra de afaceri si profit. Este bine stiut ca cu cat investesti mai mult intr-un executiv, cu atat ai sanse mai mari ca, intr-un anumit orizont de timp, investitia sa se intoarca la tine, prin beneficiile pe care ti le aduce managerul respectiv", spune Furnica.

In prezent, cei mai bine platiti manageri din tara ajung sa castige din salariu si bonusuri, conform estimarilor din piata, mai bine de un milion de euro pe an, dar este vorba doar de cateva cazuri. 

#companii, #manageri, #salarii , #Stiri Locuri de munca