Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bugetarii care au castigat procesele cu statul isi vor primi banii esalonat

Bugetarii care au castigat procesele cu statul isi vor primi banii esalonat

Guvernul a stabilit un grafic de plata a obligatiilor salariale care i s-a stabilit in urma unor hotarari judecatoresti catre bugetarii care au actionat statul in justitie, cuantumul acestor sume ridicandu-se la 973 de milioane de lei, potrivit Newsin.

"Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea unor persoane din sectorul bugetar devenite executorii dupa data de 20 mai 2010 si pana la 31 decembrie 2010 se va face esalonat astfel: in anul 2012 se va acorda 34%, iar in anii 2013 si 2014 cate 33%", a anuntat Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului.

Aceasta a precizat ca suma totala se ridica la 973 milioane adica 0,2% din PIB-ul estimat pe 2010. "Plata esalonata nu este interzisa in niciun mod de Conventia pentru Apararea Drepturilor Omului", a mai spus Muntean.

Totodata, Guvernul a decis sa aloce din bugetul Ministerului Educatiei si suma de 121 milioane de lei pentru plata lucrarilor efectuate si neplatite la obiective ale ministerului. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1390 ori
Citeste mai multe desprebugetari procese drepturi salariale