Borbely: putem vorbi eventual de impozitarea progresiva a pensiilor mari

Sambata, 10 Iulie 2010, ora 23:16
1692 citiri
Borbely: putem vorbi eventual de impozitarea progresiva a pensiilor mari

Liderul UDMR Borbely Laszlo, ministrul Mediului, a declarat, sambata pentru MEDIAFAX, ca reactie la declaratiile presedintelui vizavi de impozitarea tuturor pensiilor, ca eventual s-ar putea discuta impozitarea progresiva a pensiilor mari, in toamna, in functie de situatia economica.

Borbely a spus ca decizia de majorare a TVA a fost luata "intr-o zi, o zi si jumatate" de Guvern, care era presat de timp, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala diminuarea pensiilor, iar Executivul si-a asumat aceasta raspundere.

El a precizat ca punctul de vedere exprimat de UDMR a fost sa nu se modifice in acest an modalitatea de plata a pensiilor, iar in toamna se va putea face o analiza asupra rezultatelor masurilor economice luate si in functie de aceasta sa se decida pentru anul fiscal urmator.

"Legea pensiilor este in Parlament si va trebui aprobata pana la sfarsitul anului. Putem discuta si aceasta problema, a impozitarii, dar nu asa, de pe o zi pe alta. Putem vorbi de impozitarea progresiva a pensiilor mari, dar din toamna", a spus Borbely, aratand ca nu ar fi de acord cu impozitarea tuturor pensiilor.

El a adaugat ca in acest moment este prematura o discutie legata de TVA, impozite si pensii.

"E responsabilitatea Guvernului. Vom vedea in toamna, in functie de cum evolueaza lucrurile in economie. Acum e prematur si n-are rost sa se discute acest subiect in fiecare zi", a conchis Borbely.

#borbely, #impozitare, #pensii , #Stiri Locuri de munca