Avantajele si dezavantajele unui loc de munca la domiciliu

Joi, 12 Martie 2015, ora 17:35
4350 citiri
Avantajele si dezavantajele unui loc de munca la domiciliu

Locurile de munca la domiciliu sunt din ce in ce mai cautate in ultimii 2-3 ani, spre deosebire de perioada de inainte a anului 2010. Conform unui studiu realizat de catre expertii in resurse umane publicat pe Mahar.ro, si numarul persoanelor ce doresc sa lucreze de acasa a crescut, de la an la an, cu aproximativ 10%.

Din pacate, in Romania, nu foarte multe firme isi permit un angajat si nici un spatiu necesar pentru o buna activitate a acestuia. Astfel, cele mai multe firme aleg sa angajeze persoana necesara cu conditia ca aceasta sa lucreze la domiciliu, urmand ca societatea comerciala sa-i asigure toate materialele sau informatiile necesare in functie de domeniul de activitate.

Sunt prezentate pe http://www.mahar.ro o lista de locuri de munca la domiciliu avand o serie de avantaje, dar si dezavantaje, pe care o sa le schitam la modul general in cadrul acestui articol.

Avantajele unui loc de munca la domiciliu

Reducerea cheltuielilor reprezinta poate cel mai important avantaj. Acest lucru este valabil atat din punct de vedere al angajatorului, deoarece reduce costurile pentru birouri sau chirii, cat si din punctul de vedere al angajatului, pentru ca acesta nu este nevoit sa se deplaseze pana la locul de munca in fiecare zi. Astfel, se reduce costul transportului.

Se economiseste timp, care in mod normal ar fi fost consumat cu deplasarea pana la un loc de munca. In acest caz, nu este necesar sa va pierdeti timpul in trafic sau asteptand mijloacele de transport in comun. De asemenea, timpul in care va pregatiti dimineata pentru a va deplasa la job nu o sa fie o problema.

Cresterea gradului de comoditate este un alt avantaj de luat in seama de catre angajat. Fara dar si poate este mult mai comod pentru o persoana sa lucreze la domiciliu decat sa la un loc de munca obisnuit.

Aveti o putere de concentrare mai mare, intrucat nu vor exista persoane in jur care sa va intrerupa cu diferite glume, discutii sau stiri de ultima ora.

Dezavantajele unui job la domiciliu

Pe termen lung, apare izolarea, din cauza ca nu interactionati cu nimeni strain. Desi poate nu pare ceva important, la o prima impresie, sa stiti ca acest lucru afecteaza pe termen lung, deoarece un mediu in care regasim mai multi oameni ne poate ajuta sa trecem mai usor peste unele probleme personale.

Reducerea concentrarii poate sa apara atunci cand exista cineva sau ceva ce ne distrage de la munca. Poate sa fie o problema majora in cazul mamicilor care, in timp ce lucreaza la domiciliu, au grija de copil. Practic, este destul de dificil sa te poti concentra la doua treburi in acelasi timp.

Lipsa supravegherii - un dezavantaj pentru angajator, dar si pentru angajat. Foarte multe firme se plang de lipsa de seriozitate a angajatilor la distanta sau la domiciliu. Acestia gasesc tot felul de scuze pentru a motiva lipsa calitatii muncii sau timpul de predare al lucrarii. Problema este ca un angajat de acest tip se obisnuieste asa si ii este greu sa isi schimbe comportamentul apoi.

In concluzie... ce sa alegeti?

Analizand recomandarile de pe mahar.ro, este indicat sa alegeti un loc de munca la domiciliu daca va integrati dificil in cadrul unui colectiv sau daca sunteti mai retrasi de fel si nu doriti sa schimbati acest lucru.

Cele mai bune si bine platite joburi de acest gen sunt si cele alese de majoritatea freelancerilor din Romania, adica avocat, contabil, web developer, editor foto, etc. Daca primele sunt joburi pentru care sunt necesare diverse studii sau abilitati, mai exista si cazul joburilor de genul lipit timbre, confectionat felicitari si alte activitati de genul.

In cazul in care sunteti in cautarea unui loc de munca la domiciliu puteti vizita site-ul www.mahar.ro, unde o sa gasiti sfaturi pentru astfel de activitati. Tot acolo puteti lua legatura si cu alte persoane ce isi castiga existenta lucrand la domiciliu.

#locuri munca domiciliu, #joburi acasa mahar , #Stiri Locuri de munca