9 calitati care te vor lansa in cariera

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 18:04
6019 citiri
9 calitati care te vor lansa in cariera

Ca sa fii un om de succes trebuie sa ai experienta necesara, trebuie sa ai principii bine ancorate in realitate, sa fii persistent si determinat sa obtii ceea ce iti doresti. Exista insa foarte multi oameni inteligenti care pornesc agresiv pe calea profesionala si au in minte doar momentul final in care vor atinge succesul. Chiar daca miscarile lor sunt foarte bine gandite, majoritatii le lipseste finetea unor aptitudini, necesara pentru a ajunge in varf.

Iata cateva trasaturi, calitati si cunostinte pe care trebuie sa le ai daca iti doresti sa atingi succesul in cariera ta.

Gandirea deschisa

Pentru a avea rezultate impresionante, ai nevoie sa gandesti lucrurile din diferite perspective, sa inveti sa judeci intamplarile si dintr-un alt unghi decat cel evident.

Incearca sa rezolvi problemele asa cum ar face-o un copil de 6 ani, intoarce-o pe toate partile si fa tot posibilul pentru a iesi din tiparele gandirii simpliste.

Cand incerci sa gasesti solutia pentru o problema profesionala, du-te singur intr-un parc, in statia de metrou sau oriunde te simti tu mai bine si gandeste-te de ce au esuat celelalte solutii si ce a functionat pana acum.

Schimba mediul in care stai mereu, schimba perspectivele, schimba-ti modul de gandire si astfel ai mai mari sanse de a gasi o idee absolut geniala, spun specialistii.

Asumarea responsabilitatilor

Cand nimeni nu este dispus sa isi asume responsabilitatea, poti incerca sa fii tu acela.

Asigura-te ca nu exagerezi cu sarcinile pe care ti le asumi, iar capacitatea de a fi responsabil si de a munci pentru a atinge succesul iti va aduce beneficii pe termen lung.

Dorinta de a invata lucruri noi

Ai grija sa nu cazi in extrema in care rutina te face sa te plictisesti si sa te trezesti prins intr-o mediocritate profesionala aparent satisfacatoare.

Pastreaza-ti dorinta de a invata, pentru ca orice cunostinta ti-ar putea fi de folos pentru un pas inainte in cariera.

Tine minte ca ai nevoie de o gandire deschisa si o atitudine pozitiva atunci cand iti pui in plan sa realizezi ceva.

Daca te afli in continua invatare, nu risti sa pari multumit cu situatia mediocra in care te-ai putea afla la un moment dat.

Atentia la detalii

Cand te afli in fata unei probleme si esti atent la detaliile semnificative, ideile tale logice vor fi extrem de apreciate, spun specialistii.

Chiar daca oamenilor le place sa poarte discutii in contradictoriu, oricine va aprecia o argumentatie inteligenta.

Dorinta de a fi de ajutor

Daca esti capabil sa te "sacrifici" uneori, doar pentru a-i ajuta pe ceilalti, fii convins ca nimeni nu te va refuza atunci cand si tu vei avea vreodata nevoie.

Pentru a atinge succesul, trebuie sa fii dispus sa ajuti pe oricine are nevoie de tine si sa nu fii prea orgolios sa ceri ajutorul la randul tau, atunci cand ai nevoie.

Socializarea

Reteaua ta de cunostinte nu ar trebui sa se limiteze la oamenii din domeniul tau, ci ar putea sa se extinda si in alte arii.

Cand incerci sa te "vinzi" pe piata, cu cat mai mare este reteaua ta de cunostinte, cu atat mai multe sanse ai sa fii sustinut.

O retea bine consolidata iti va fi mereu de folos, nu doar pentru ca te ajuta sa primesti informatii, ci si pentru faptul ca va influenta fluxul de informatii pe care il transmit tu.

Gandirea axata pe gasirea de solutii

Oamenilor le face o deosebita placere sa vorbeasca despre probleme pentru a starni empatia celorlalti, insa putini sunt in stare sa gaseasca si o solutie la respectiva problema.

O gandire pozitiva ar putea sa transmita un mesaj benefic, iar daca esti chiar tu cel care o ofere, ai mari sanse sa atragi atentia asupra ta.

Nu incerca sa ii eviti pe cei care se plang mereu, ci asculta-i suficient incat sa intelegi probleme si sa oferi o solutie.

Modestia

Atitudinea increzatoare aduce cateva avantaje, insa nu este atat de interesanta pentru cei din jur cum este atitudinea modesta.

Cand stii care este valoarea ta si o prezinti cu modestie, atunci nu exista niciun motiv pentru care sa nu primesti aprecierea dorita.

Incearca sa nu cazi in extrema in care sa te subapreciezi, iar daca reusesti sa pastrezi un echilibru, atitudinea modesta poate face minuni pentru tine.

Abordare practica

Oamenii se lasa puternic influentati de emotii si prefera solutiile cele mai populare, insa o decizie luata la momentul potrivit cu atitudinea corecta ar putea sa iti acorde o "faima" pentru mult timp de acum incolo.

Nu uita ca doar oamenii care gandesc pragmatic reujesc sa ajunga in varful ierarhiei, spun specialistii.

#calitati, #cariera, #cariera de succes, #om de succes, #succes , #Stiri Locuri de munca