Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sanse tot mai reduse pentru a obtine un job

Sanse tot mai reduse pentru a obtine un job

Specialistii din resurse umane prevad un viitor destul de nefavorabil pentru piata muncii, in urmatoarele trei luni.

Previziunea neta de angajare (diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere a angajarilor) pentru trimestrul doi al acestui an inregistreaza pentru prima oara o valoare negativa: minus 4%.

Cel mai rau o vor duce angajatii din finante, asigurari, servicii imobiliare si  de afaceri (unde perspectiva de angajare este cu 36 puncte procentuale mai scazuta decat acum trei luni), transport, depozitare si comunicatii (cu o diferenta de 35 de puncte procentuale), industria extractiva (care prezinta un declin de 33 de puncte procentuale) si comertul cu ridicata si cu amanuntul (unde se inregistreaza o descrestere de 26 de puncte procentuale).


Cea mai buna solutie pentru cei care se afla in cautarea unui loc de munca in aceasta perioada sumbra, afirma Camelia Stanculescu, general manager la Manpower Romania, "este de a-si mentine la un nivel ridicat abilitatile si cunostintele detinute si de a intelege faptul ca angajatorii se vor focusa mai mult pe strategii de maximizare a productivitatii".Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1856 ori
Citeste mai multe desprejob angajatori piata muncii hr