Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum sustii angajatii care muncesc aproape de epuizare

Cum sustii angajatii care muncesc aproape de epuizare

In contextul in care angajatii tai sunt nevoiti sa indeplineasca tot mai multe sarcini, iar salariile sunt din ce in ce mai mici, trebuie sa te asiguri ca eforturile lor de a aduce calitatea in compania ta nu depasesc pragul de rezistenta. Specialistii in Resurse Umane au alcatuit pentru publicatia Entrepreneur.com o lista care cuprinde cateva activitati deja puse in practica de unii lideri, utile pentru managerii care au apelat la reducerile de personal ca masura de redresare economica. 

Multumeste-le atat angajatilor cat si familiilor lor

Este foarte important sa arati angajatilor ca esti constient de stresul pe care volumul de munca il provoaca, atat pentru ei cat si pentru familiile lor.


Intelegerea pe care o arati demonstreaza angajatilor ca liderul lor intelege situatia in care se afla, ii priveste nu doar ca pe niste simpli muncitori si ii ajuta sa obtina sustinerea familiei.


Chiar si gesturile aparent nesemnificative impresioneaza si ii ajuta pe oameni sa depaseasca unele momente critice mult mai usor.


Creeaza oportunitati pentru pauze deosebite


Managerii pot ajuta angajatii sa depaseasca mai usor momentele de stres asigurand modalitati rapide si amuzante de a-i deconecta, pentru cateva clipe, de la munca.


O agentie de publicitate din New York comanda saptamanal inghetata pentru toti angajatii. In plus, pune la dispozitia acestora o camera izolata fonic, unde isi pot descarca frustrarile, tipand.


Analizeaza atent programul de lucru al fiecarui angajat


Daca numarul mare de ore si epuizarea creata de acestea se numara printre problemele salariatilor, trebuie sa actionezi in acest sens.


Managementul acestor probleme este diferit insa de managementul vanzarilor, profitabilitatii sau a satisfactiei clientilor.


Transmite mesajele potrivite


Printre cele mai importante lucruri la care liderii trebuie sa se concentreze pentru a preveni epuizarea angajatilor, se numara mesajele directe si indirecte pe care acestia le transmit personalului.


Poti organiza sesiuni de comunicare in care sa explici care este rolul concediilor si de ce sunt ele importante pentru sanatatea fiecaruia si poti continua cu articole pe aceeasi tema in newsletterul companiei .


Include concediile platite in planurile de performanta individuala, atat pentru manageri cat si pentru membrii echipelor lor, iar rezultatele vor fi favorabile productivitatii companiei si in viitorul apropiat.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1976 ori