Ce nu trebuie sa apara in CV-ul tau

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 14:21
3118 citiri
Ce nu trebuie sa apara in CV-ul tau

CV-ul este prima ta sansa de a face o impresie buna angajatorului, iar aceasta oportunitate nu trebuie irosita. Specialistii in Resurse Umane au alcatuit pentru Monster.com cateva lucruri pe care trebuie sa le eviti atunci cand iti alcatuiesti CV-ul sau cand il refaci pentru un nou interviu. 

Greselile de ortografie

Candidatii care fac prea multe greseli de ortografie isi pierd orice sansa in fata angajatorului, inca de la inceput, spun specialistii.

Verifica in detaliu CV-ul inainte sa il trimiti, asfel incat sa nu ai nicio greseala.

Cere ajutorul unui prieten de incredere, pentru detaliile care ti-ar putea scapa si corecteaza din nou dupa cateva ore, cand ochii sunt odihniti.

Ai grija la denumirile aplicatiilor software si a tehnologiilor pe care le mentionezi, pentru ca greseli care tie ti-ar putea parea minore, te-ar putea scoate din cursa pentru job.

Foloseste denumirile exacte folosite de angajator in fisa postului, pentru a te asigura ca respecti cerintele companiei.

Expresia “dispus sa invat…”

Chiar daca aceasta expresie de face sa pari deschis la nou si este folositoare pentru cuvintele-cheie, angajatorii doresc sa stie ce poti face pentru ei chiar in acest moment, nu in viitor, spun expertii in HR.

Afirmatii nefondate

Evita afirmatii vagi, generale si incearca sa iesi in evidenta cu ajutorul cifrelor, procentelor si informatiilor concrete care descriu cat mai clar realizarile tale profesionale de pana acum, te sfatuiesc specialistii.

Expresii cliseistice

Chiar daca vechile expresii ti se par cele mai potrivite pentru CV-ul tau, incearca sa ii dai o nota de originalitate, ramanand in acelasi timp un profesionist.

In locul expresiei “abilitati de comunicare”, poti spune acelasi lucru sub o forma diferita si mult mai concreta, precum “experienta de comunicare in public” sau “prezentari la nivel executiv”.

Calificari irelevante

Nu irosi spatiul valoros din CV-ul tau evidentiind aptitudini care nu au relevanta pentru postul la care aplici, te sfatuiesc expertii.

Angajatorul cauta un candidat care isi doreste sa indeplineasca sarcinile postului pentru care aplica, iar decizia ta de a sublinia si alte aptitudini ii va lasa impresia ca iti doresti sa faci cu totul altceva.

Anii in care ai obtinut diplomele

Alaturarea datelor cu diplomele de studiu te-ar putea face sa pari fie prea batran, fie prea tanar pentru jobul oferit de angajator.

Cel mai bine este sa il lasi pe angajator sa isi idea seama care este varsta ta in timpul interviului, cand intervievatorul poate sa masoare cat de energic esti, cu cata maturitate si entuziasm privesti acel job, sunt de parere specialistii in Resurse Umane.

#cv, # angajator, # interviu, # intervievator , #Resurse umane