Avantajele lucrului cu personal angajat temporar

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 12:05
3016 citiri
Avantajele lucrului cu personal angajat temporar
Cristian Pantir, Marketing Manager Adecco Romania

Productivitatea muncii reprezinta unul dintre cele mai evaluate si tinute in vizor dintre toate. Resursele umane reprezinta cel mai valoroasa parte a unei companiei si de ele depind in mare masura costurile. Problema spinoasa este cum sa implementezi un sistem de management cat mai eficient pentru a spori valoarea angajatilor.

Nivelul si evolutia productivitatii depind de mai multe conjuncturi dintre care motivatia si time managementul sunt cele mai importante.

Pentru a testa si descoperi sursa rezolvarii oricaror probleme de productivitate, am decis sa analizez cateva date oferite de un studiu realizat intern.

Mai exact, in urma unui studiu efectuat prin sistemele de payroll ale Adecco, o companie multinationala care efectueaza leasing de personal, s-a extras un set de estimari representative pentru companiile care folosesc munca temporara. Studiul a fost realizat pe un numar mediu anual de anagajati. Concluziile studiului arata ca o companie care foloseste servicii de munca temporara beneficiaza pe decursul anului de angajati cu un randament de munca foarte ridicat.

Studiul s-a desfasurat pe un numar mediu de 4.046 angajati pe intrega perioada a anului 2013 in toate regiunile tarii. Indicatorii vizati au fost raportati la numarul total de zile lucratoare din anul 2013. Datele au relevant faptul ca angajatii si-au desfasurat activitatea in proportie 96% in cadrul legal al companiei. Din toate zilele lucratoare din anul 2013 angajatii acestei companii au lucrat dupa cum urmeaza:

- Zilele de concediu medical - 1.33%

- Zilele absentate in mod nemotivat de la lucru - 1.33%

- Zilele de concediu fara plata - 1.58%

- Zilele lucrate - 69.5%

- Zilele absentate platite (concedii, evenimete deosebite etc.) - 26.70%

Privind in ansamblu avantajele lucrului cu personal angajat temporar, putem deduce usor o crestere exponentiala a productivitatii. Cifrele expuse ne arata un numar de doar 1,33% de zile de concediu medical si acelasi procentaj de zile absentate fara motiv.

Lucrand o perioada bine delimitata de timp, atat motivatia crescuta cat si posibilitatea de a se sustrage lucrului mult mai redusa transforma angajatii temporari intr-unii ideali. Bineinteles, fiecare sector si tip de activitate suporta anumite cerinte si un anumit tip de program, studiul de mai sus nu pretinde un dezavantaj de partea angajatilor pe perioade nelimitate de timp.

Si in acest caz putem intalni o rata a productivitatii foarte buna, daca exista si o preocupare a managementului in acest sens. Dar despre cresterea productivitatii muncii in general vom vorbi data viitoare.

Articol semnat de Cristian Pantir, Marketing Manager Adecco Romania.

Adecco este o companie globala cu filiala si in Romania, ce ofera servicii pliate special pe nevoile clientului. Expertiza Adecco acumuleaza 50 de ani de cunostinte si tehnici moderne de lucru.

Daca ai intrebari sau vrei sa transmiti un mesaj autorului acestui editorial, lasa un comentariu in sectiunea dedicata de mai jos. Nu uita sa lasi si adresa ta de e-mail, astfel incat sa te putem contacta si sa iti transmitem raspunsul.

#avantaje personal angajat temporar, #locuri de munca temporare, #angajati temporari , #Resurse umane