Cresc salariile: Disperare politica, crede fostul ministru al Muncii

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 12:30
1622 citiri

Disperarea unui partid care nu mai stie cum sa se salveze. Aceasta ar fi, in opinia fostului ministru al Muncii, Mariana Campeanu, cea mai scurta caracterizare a declaratiilor facute de politicianul Sorin Frunzaverde.

Mariana Campeanu subliniaza faptul ca declaratiile lui Sorin Frunzaverde vin dupa ce presedintele Romaniei, Traian Basescu, a spus, duminica, la ce trebuie sa ne asteptam daca zona euro intra in recesiune.

"Presedintele spunea ce ne asteapta in 2012. Nu poate sa existe o alta interpretare. Acest lucru trebuia gandit pe parcursul tutoror anilor de guvernare, si toate masurile luate, de taiere, austeritate sau incercare de a salva bugetul Romaniei pe seama celor mai nevoiasi, trebuiau gandite si corelate cu masuri care sa mentina o parte din locurile de munca, sa creeze alte locuri de munca sa protejeze o parte din economie", a declarat Mariana Campeanu pentru Business24.

Fostul ministru al Muncii mai spune ca masurile care trebuiau luate au fost adoptate si de alte tari din Europa, confruntate cu criza datoriilor din zona euro. "Nu eram noi cei care le adoptam. Dar cel mai usor este sa tai."

Intrebata daca este posibil ca salariile sa creasca cu un procent de pana la 5%, in luna aprilie, Mariana Campeanu spune ca, "intr-o disperare totala, s-ar putea sa faca acest lucru.

Imprumutul care se negociaza acum are alt scop, decat sa se salveze electoral. Din disperare s-ar putea sa faca orice nebunie".

#mariana campeanu, #Mariana Campeanu crestere salarii bugetari, #majorare salarii bugetari , #Locuri de munca in Romania