Comisar european, impotriva restrictiilor pentru muncitorii romani si bulgari

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 17:59
2732 citiri
Comisar european, impotriva restrictiilor pentru muncitorii romani si bulgari

Comisarul pentru ocuparea fortei de munca, Laszlo Andor, a anuntat ca a trimis o scrisoare tarilor care au decis mentinerea restrictiilor pentru muncitorii romani si bulgari, comunicandu-le ca nu e multumit de motivele invocate pentru aceasta decizie.

"Comisia Europeana nu este multumita de argumentele statelor membre si am trimis o scrisoare celor care au decis mentinerea restrictiilor, prin care le-am comunicat ca aceste argumente sunt insuficiente. Guvernele tarilor respective trebuie sa ne furnizeze detalii suplimentare", a spus comisarul Andor miercuri raspunzand unei intrebari a europarlamentarului roman, Renate Weber.

"Nu exista discriminare intrucat cele trei etape de tranzitie au fost stabilite pentru toate statele membre - si pentru cele care au aderat la UE in 2004, si pentru cele care au aderat in 2007, si pentru Croatia care va adera. Le-am cerut statelor membre (...) sa deschida cat mai repede piata muncii si cateva au facut acest lucru. Spre exemplu, Italia si Cehia au ridicat restrictiile de la 1 ianuarie 2012", a declarat comisarul european, intrebat de Renate Weber ce planuri are CE pentru a convinge statele membre sa ridice restrictiile.

La sfarsitul anului trecut, noua tari - Belgia, Germania, Marea Britanie, Austria, Franta, Malta, Luxemburg, Olanda si Irlanda - au anuntat ca mentin restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari pana la 1 ianuarie 2014 - termenul maxim prevazut. In plus, Spania a reintrodus restrictiile, ca urmare a somajului ridicat, 23,6%.

#piata muncii ue, #restrictii piata muncii UE, #restrictii muncitori romania bulgaria , #Job in UE