Topul celor mai cautate meserii

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 11:12
3347 citiri
Topul celor mai cautate meserii

Programatorii, contabilii, specialistii in audit si vanzari isi gasesc destul de usor un loc de munca si pe timp de criza, spun reprezentanti ai companiilor de recrutare.

Desi numarul locurilor de munca disponibile s-a injumatatit fata de anul trecut si multe companii au inghetat angajarile, portalurile de recrutari primesc cereri in continuare pentru astfel de posturi.

Companiile de profil au nevoie de operatori in call-centere, in timp ce statul cauta de zor politisti, medici si juristi. Reprezentantii portalului bestjobs.ro spun, de altfel, ca topul domeniilor in care au fost activate cele mai multe oferte de locuri de munca a ramas aproape identic cu cel de anul trecut.

"Este o singura modificare - domeniul constructii si amenajari a fost inlocuit cu serviciu clienti", explica Madalina Maris, de la Neogen.

Un mare angajator ar putea deveni statul, care, desi va disponibiliza mii de persoane, va angaja alte 11.000 de politisti, lucratori in sistemul sanitar si in cel de justitie Viitorii someri si-ar putea gasi un loc de munca in agricultura, turism si mediu, sustin autoritatile. In aceasta categorie ar putea intra si euronavetistii intorsi acasa din cauza crizei.

"Daca revin, revin cu un bagaj de cunostinte deosebite. Noi nu am facut eforturi financiare pentru a-i califica, dar ei vin calificati si, astfel, am facut o economie, iar revenirea lor nu ne alarmeaza", a declarat Dumitru Cornoiu, secretar de stat in Ministerul Muncii.

#top, # merserii, # somaj, # criza , #Angajari