Seitan: numarul somerilor nu va ajunge la un milion, in 2010

Luni, 02 August 2010, ora 23:57
1600 citiri
Seitan: numarul somerilor nu va ajunge la un milion, in 2010

Ministrul Muncii a declarat luni ca "in niciun caz" nu se va ajunge la un milion de someri la finele anului 2010, argumentand ca disponibilizarile programate in sistemul bugetar au fost "gandite" astfel incat sa nu reprezinte un soc pentru piata muncii si pentru bugetul de somaj, informeaza Newsin.

Ministrul a mai spus ca in ultimele patru luni s-a inregistrat o scadere a ratei somajului, dar admite ca acest lucru poate fi determinat de angajarile care se fac in mod uzual in sezonul de vara.

"Categoric, aceste restructurari pe care le vom face in domeniul public in perioada urmatoare, dar care sunt graduale, o sa faca o crestere graduala a somajului incepand cu septembrie, octombrie, cand se pun in aplicare aceste prevederi. (...)

Nu estimez o crestere mai mare decat nivelul somajului care era la inceputul anului sau in decembrie anul trecut - 8,3%, 8,1%. Oricum, nivelul somajului la sfarsitul anului (2010 n.r.) nu va fi mai mare decat nivelul de somaj de la sfarsitul anului trecut", a spus ministrul.

Intrebat daca la finele anului 2010 numarul somerilor va ajunge la un milion, Seitan a raspuns: "In niciun caz".

"Din datele pe care le avem acum si din modul in care se inrevad aceste restructurari, care au fost gandite si din punctul acesta de vedere, sa nu fie un soc pe piata fortei de munca si pe bugetul de somaj, care si asa este destul de incarcat, nu o sa se ajunga la un milion, in niciun caz", a argumentat el. 

#seitan, #ministrul muncii, #numar, #someri , #Angajari

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Cei mai norocoși angajați de la stat. Au salarii de 2.500 de euro pe lună
  2. Unul dintre cei mai importanți angajatori din țară dă afară 10% din muncitori. Cum justifică decizia compania cu peste 12.000 de angajați