Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ridzi: Cea mai mare problema a tinerilor este lipsa locurilor de munca

Ridzi: Cea mai mare problema a tinerilor este lipsa locurilor de munca

Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a propus in cadrul Consiliului de Ministri pe probleme de tineret si sport, ce a avut loc luni, 11 mai 2009, la Bruxelles, un Plan de sprijinire a angajarii tinerilor.

Ministrul roman a declarat ca cea mai mare problema cu care se confrunta tinerii in conditiile actualei crize economice, este lipsa ofertei locurilor de munca, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Piata muncii functioneaza in acest moment ca un baraj de acumulare. Exista un numar fara precedent de mare de tineri absolventi de studii superioare - in Uniunea Europeana, 80% din tinerii intre 20 si 24 ani au studii secundare absolvite (universitare si scoli profesionale). Traim insa intr-o perioada cand angajarile sunt practic inghetate", a precizat Monica Iacob-Ridzi.

Planul propus de ministrul roman include 3 componente: cresterea resurselor europene de tineret, largirea spectrului de finantare din fonduri structurale si finantarea afacerilor start-up ale tinerilor.

Astfel, in noul buget european pe 2010 tineretul ar trebui sa obtina o alocare financiara mai mare de 1%.

In plus, in cadrul Planului European de Relansare Economica ministrul roman propune includerea unor programe si fonduri pentru angajarea tinerilor.

De asemnea, aceasta considera necesara acordarea de fonduri, prin Fondul Social European, acelor companii care angajeaza tineri absolventi.

La reuniunea Consiliului de Ministri, Monica Iacob-Ridzi a lansat si ideea finantarii europene a afacerilor start-up ale tinerilor (idei de afaceri, sau afaceri la inceput de drum).

Ministrii europeni ai tineretului si sportului, reuniti in cadrul Consiliului la Bruxelles vor dezbate acestor propuneri, iar Comisia Europeana va include aceste masuri in noua Strategie Europeana privind Tineretul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3014 ori
Citeste mai multe despretineri sprijin angajari locuri munca