De ce este nevoie de o cultura organizationala puternica

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 17:24
3448 citiri
De ce este nevoie de o cultura organizationala puternica

Pe masura ce piata muncii da semne de revigorare, companiile trebuie sa devina mai atente cu nivelul de satisfactie al angajatilor. Prin promovarea unei atmosfere pozitive sau prin cultivarea talentelor angajatilor, cultura organizationala are un rol important in succesul indeplinirii obiectivelor de business. 

Prin cultura organizationala se intelege modul in care angajatii descriu locul de munca si se vad pe ei insisi ca parte din organizatie, de aceea, ca si manager, trebuie sa stapanesti foarte bine fiecare element care poate afecta compania, informeaza Entrepreneur.com.

Masoara atent cultura organizationala

Un sondaj de opinie printre angajati te ajuta sa iti dai seama ce ii mentine motivati si fericiti pe angajatii care ies in evidenta.

Analizand atent cultura organizationala, vei putea determina o perspectiva de ansamblu a mediului de lucru, vei identifica legile nescrise ale interactiunilor dintre angajati si obiceiurile la locul de munca.

In acest mod, poti scoate in evidenta posibile bariere in calea indeplinirii proiectelor si a comunicarii.

Printre temele care pot fi incluse in sondaj se regasesc si recompensele preferate, modul in care compania valorifica activitatile angajatilor, provocarile si compatibilitatea acestora cu valorile personale ale angajatului.

Tine cont de cultura organizationala, atunci cand angajezi

Cand faci angajari este foarte important, in primul rand, sa gasesti pe cineva interesat sa sustina cauza companiei si sa munceasca pentru indeplinirea viziunii organizatiei.

Daca nu exista aceasta compatibilitate, prezenta persoanei angajate nu va aduce beneficii companiei tale si ar putea sa afecteze moralul colectivitatii, in timp.

Cultura organizationala arata cat de creativ esti

Companiile orientate spre dezvoltare sunt bine cunoscute pentru ideile inovative cu privire la imbunatatirea atmsoferei la birou.

Acest lucru se poate realiza prin incurajarea comunicarii, programe de dezvoltare improvizate sau modalitati creative de decorare a birourilor. 

România, datoare cu zeci de milioane de euro către mari companii din străinătate. Turcan: ”Statul român nu şi-a respectat angajamentele”
România, datoare cu zeci de milioane de euro către mari companii din străinătate. Turcan: ”Statul român nu şi-a respectat angajamentele”
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat luni, 22 aprilie, că statul român a pierdut în instanță procese cu mari companii străine din domeniul producției de film, pe fondul...
#angajati, #companie, #cultura, #organizationala , #Angajari