Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea medierii, modificata din nou: Mai suntem sau nu obligati sa "trecem" pe la mediator?

Legea medierii, modificata din nou: Mai suntem sau nu obligati sa "trecem" pe la mediator?
La doar un an de la introducerea, pentru justitiabilii care vor sa inceapa un proces, a obligatiei de a participa la o sedinta de informare privind avantajele medierii, Curtea Constitutionala a Romaniei stabileste ca aceasta prevedere este neconstitutionala.

Asadar, instanta nu va mai respinge cererile de chemare in judecata ale celor care nu se prezinta la mediator. Care sunt efectele deciziei CCR in practica, precum si ce schimbari in materie pregatesc mediatorii, afla direct de la specialistii contactati de AvocatNet.ro

Justitiabilii care vor sa inceapa un proces nu mai sunt obligati ca, inaintea introducerii in instanta a cererii de chemare in judecata, sa treaca pe la mediator pentru a fi informati cu privire la avantajele medierii.

Citeste mai multe despre Legea medierii, modificata din nou: Cei care vor sa inceapa un proces nu mai sunt obligati sa "treaca" inainte pe la mediator pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1424 ori