Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea contabilitatii s-ar putea modifica din 2015

Legea contabilitatii s-ar putea modifica din 2015


Regulile contabile urmeaza sa se schimbe din 1 ianuarie 2015, dupa ce Ministerul Finantelor a propus recent spre dezbatere publica o serie de modificari in acest sens. Concret, noi sanctiuni ar putea fi introduse in legea contabilitatii, iar situatiile financiare anuale vor fi depuse in conformitate cu normele europene.

Ministerul Finantelor a lansat recent in dezbatere publica un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii contabilitatii nr. 82/1991. In preambulul documentului se mentioneaza ca sistemul simplificat de contabilitate aplicabil din 2011 nu isi mai gaseste corespondent in cadrul contabil comunitar reglementat prin Directiva 2013/34/UE si prin urmare se impune abrogarea sistemului simplificat de contabilitate incepand cu 1 ianuarie 2015.

Citeste mai multe despre Legea contabilitatii s-ar putea modifica. Din 2015, sistemul simplificat de contabilitate nu va mai exista in forma actuala pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4383 ori
Citeste mai multe desprelege contabilitate fime contabilitate