Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele sunt obligate sa detina un manual de politici contabile

Firmele sunt obligate sa detina un manual de politici contabile


Firmele trebuie sa aiba o versiune proprie a Manualului de politici contabile, aceasta fiind o obligativitate prevazuta de legislatia in vigoare. In cazul in care societatile nu detin un astfel de document, atunci vor fi sanctionate cu amenzi de pana la 4.000 lei. Afla din materialul urmator cine trebuie sa intocmeasca manualul de politici contabile si ce trebuie sa contina.

Politicile contabile reprezinta principiile, bazele, conventiile, regulile si practicile specifice aplicate de o entitate la intocmirea si prezentarea situatiilor financiare anuale, a declarat pentru AvocatNet.ro Oana Nicorescu, Partner Apex Team. Acestea sunt elaborate in baza Reglementarilor contabile conforme cu Directiva a patra a Comunitatii Economice Europene, aprobate prin Ordinul MFP nr. 3055/2009.

Citeste mai multe despre Firmele sunt obligate sa detina un manual de politici contabile. Ce trebuie sa cuprinda documentul pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2171 ori