C.Guseth, Freedom House: Presedintele si premierul arunca in derizoriu rezultatele Justitiei

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 16:21
2528 citiri
C.Guseth, Freedom House: Presedintele si premierul arunca in derizoriu rezultatele Justitiei

Victor Ponta se decredibilizeaza in tara si in strainatate si, posibil, chiar in interiorul PSD, prin declaratiile in favoarea coruptilor, iar Traian Basescu lezeaza independenta Justitiei prin declaratia referitoare la sotul Gabrielei Firea, apreciaza Cristina Guseth, directorul Freedom House Romania.

"Sa ne imaginam ca ar exista un dosar la DNA in ce-l priveste pe sotul Gabrielei Firea. In ce situatie este pus procurorul sef DNA dupa o astfel de declaratie a presedintelui?", a explicat Cristina Guseth intr-un interviu acordat Ziare.com.

In opinia directorului Freedom House Romania, declaratiile asistentului secretarului de Stat american, referitoare la coruptia din Balcani, Europa Centrala si de Est, vizeaza in mod clar Romania si reprezinta o continuare a celor afirmate de Victoria Nuland in vizita din ianuarie la Bucuresti: "o tara cu coruptie extinsa, in care statul de drept si justitia sunt slabe, este o tara vulnerabila in fata oricarei agresiuni. Acestea sunt probleme de ...citeste mai departe despre "C.Guseth (Freedom House): Presedintele si premierul arunca in derizoriu rezultatele Justitiei Interviu" pe Ziare.com

#Basescu Ponta justitie, #Basescu Firea amenintare, #Ponta anticoruptie, #Nuland coruptie Europa , #Stiri Legislatie