PSD va contesta Codul Muncii la Curtea Constitutionala

Joi, 03 Martie 2011, ora 14:39
1614 citiri
PSD va contesta Codul Muncii la Curtea Constitutionala

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat joi ca social-democratii vor ataca la Curtea Constitutionala proiectul Codului Muncii asupra caruia isi va angaja raspunderea Guvernul Boc, in situatia in care motiunea de cenzura va fi respinsa in Parlament.

"Daca va pica aceasta motiune de cenzura vom sesiza Curtea Constitutionala pe mai multe articole din Codul Muncii pe care le consideram neconstitutionale", a declarat Olguta Vasilescu.

Ea a mai precizat ca protocoalele USL cu sindicatele vor fi semnate inclusiv la nivel local.

De asemenea, deputatul PSD Ioan Cindrea a afirmat ca social-democratii nu vor depune amendamente la varianta Guvernului privind Codul Muncii, justificand prin faptul ca parlamentarii PSD si PNL au depus deja in Parlament un proiect legislativ pe acest subiect convenit cu sindicatele si majoritatea organizatiilor patronale.

"Nu vom depune amendamente la varianta Guvernului, fiindca suntem impotriva ei in totalitate, aduce grave prejudicii si salariatilor si patronilor din Romania (...)

In cazul in care motiunea nu va avea succesul pe care ni-l dorim si parlamentarii din arcul guvernamental si independentii nu vor da votul pentru caderea Guvernului si pentru a opri aplicarea Codului muncii, am inceput analiza pe neconstitutionalitatea proiectului de lege al Guvernului Boc pe care isi asuma raspunderea.

Cel putin doua elemente de neconstitutionalitate la ora aceasta exista, sunt reale si consideram ca la CCR se va respinge proiectul de modificare a Codului muncii, e vorba de limitarea dreptului constitutional la negociere colectiva (...) si prevederea ca la institutiile finantate din bani publici nu se negociaza drepturile prin contract colectiv de munca, si de aici, indirect, dreptul la greva", a explicat Cindrea.

Guvernul se va prezenta in fata Parlamentului pentru a-si angaja raspunderea pe proiectul de modificare al Codului Muncii marti, 8 martie, la ora 10.00.

#psd, #curtea constitutioanala, #codul muncii , #Parlament