Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pretul produselor romanesti ar putea scadea cu pana la 30%

Pretul produselor romanesti ar putea scadea cu pana la 30%

Guvernul a aprobat codul de bune practici pentru comertul cu produse agroalimentare, prin care se elimina interdictia impusa producatorilor, de a comercializa aceleasi produse si in alte magazine, la un pret mai mic decat sau egal cu cel la care produsele au fost achizitionate de hipermarket.

"Speram ca, dupa adoptarea sa de catre Parlament, acest Cod de Bune Practici sa-si produca cat mai curand efectele, in sensul ca pe rafturile hipermarketuri produsele romanesti sa fie mult mai prezente", a declarat ministrul Agriculturii. El a invocat totodata estimarile specialistilor, potrivit carora preturile produselor romanesti vor scadea cu 20- 30%.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat la finalul sedintei de miercuri a Executivului, ca prin adoptarea acestui cod nu mai este permisa nici includerea in pret a taxelor de raft.


"Era vorba de vreo 13 taxe, din cate am inventariat noi", a precizat ministrul.


Potrivit lui Sarbu, reprezentantii hipermarketurilor si-au retras semnatura de pe protocolul incheiat cu sindicatele si patronatele in vederea adoptarii codului.


Codul de Bune Practici a fost aprobat prin modificarea si completarea Ordonantei Guvernului 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata. In aceste fel va fi asigurata "functionarea adecvata a pietei interne" si va fi permis "accesul real al fermierilor si al altor furnizori de produse agroalimentare la consumatori", potrivit comunicatului remis de Executiv.


Actul normativ va fi promovat de Guvern in procedura de urgenta in Parlament.Ti-a placut acest articol?
Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1222 ori
Citeste mai multe despreguvern hypermarket parlament produse romanesti