Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea referendumului a fost modificata. Presedintele, mai usor de demis

Legea referendumului a fost modificata. Presedintele, mai usor de demis


Guvernul a modificat prin ordonanta de urgenta Legea referendumului, stabilind ca presedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul tarii, ale cetatenilor participanti, afirma surse oficiale citate de Mediafax.

Ordonanta stabileste ca presedintele poate fi demis cu 50% plus unu din numarul persoanelor prezente la vot.

Conform legii actuale, presedintele este demis la referendum cu 50% plus unu din numarul alegatorilor inscrisi pe liste.

Guvernul s-a reunit joi seara in sedinta, pe ordinea de zi figurand si o ordonanta de urgenta pentru modificarea legislatiei privind referendumul de demitere din functie a presedintelui.

Ordonanta prin care Guvernul modifica Legea referendumului prevede ca presedintele Romaniei este demis la referendum cu majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul tarii, ale cetatenilor participanti, aratandu-se ca modificarea a fost deja acceptata de judecatorii Curtii Constitutionale, scrie Mediafax.

Legea 129/2007, care a introdus principiul majoritatii voturilor care au participat la referendum, a fost supusa deja controlului de constitutionalitate exercitat de Curtea Constitutionala si ca, prin Decizia 420/2007, Curtea Constitutionala a constatat ca modificarea articolului 10 din Legea 3/2000 este constitutionala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2479 ori