Ce prevede Legea privind restituirea cladirilor nationalizate

Vineri, 15 Martie 2013, ora 16:59
2699 citiri
Ce prevede Legea privind restituirea cladirilor nationalizate
Foto: Gandul

Imobilele preluate abuziv in perioada regimului comunist vor fi restituite fostilor proprietari doar daca acestia isi asuma obligatia de a nu le schimba destinatia timp de 25 de ani, se arata intr-un proiect de lege privind despagubirile lansat recent in dezbatere publica de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, pe adresa proprie de internet a institutiei.

Documentul cuprinde si un nou sistem de compensare, conform caruia fostii proprietarii care nu pot fi despagubiti in natura vor primi puncte in valoare nominala de 1 leu. Aceste puncte vor putea fi folosite pentru achizitionarea de alte imobile sau pot fi preschimbate in bani, insa abia incepand cu anul 2017.

Anuntat de mai bine de 2 luni de guvernanti, proiectul de lege privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate abuziv in perioada regimului comunist in Romania a fost in sfarsit lansat in dezbatere publica de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, pe adresa proprie de internet a institutiei.

Citeste mai multe despre Ce prevede Legea privind restituirea cladirilor nationalizate pe Avocatnet.ro.

#lege restituire cladiri nationalizate, #imobile preluate abuziv, #proiect lege case nationalizate, #compensatii case nationalizate , #Legislatie imobiliara