Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Codul muncii s-ar putea modifica: Concediul medical nu va diminua durata concediului de odihna

Codul muncii s-ar putea modifica: Concediul medical nu va diminua durata concediului de odihna


In ultimii ani, au existat interpretari diferite ale angajatorilor privind durata concediului de odihna la care are dreptul un salariat atunci cand acesta se afla in incapacitate temporara de munca pentru o perioada mai lunga. Codul muncii stabileste acordarea concediului de odihna proportional cu activitatea prestata.

In acelasi timp, reglementarile europene prevad ca perioada de incapacitate temporara de munca nu afecteaza concediul de odihna. In acest context, parlamentarii au pregatit noi modificari la Codul muncii, referitoare la concediul de odihna si cel medical.

Propunerea legislativa aflata in discutie a fost respinsa de Senat si apoi a fost transmisa Camerei Deputatilor, unde a primit avize favorabile de la Comisia juridica, cea pentru egalitate de sanse si cea pentru drepturile omului, iar Comisia pentru munca a propus adoptarea proiectului cu anumite amendamente.

Citeste mai multe despre Codul muncii s-ar putea modifica: Concediul medical nu va diminua durata concediului de odihna pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 5419 ori