Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Benzinariile vor trebui sa afiseze la pompa continutul de biocarburant

Benzinariile vor trebui sa afiseze la pompa continutul de biocarburant


Distribuitorii finali de benzina si motorina vor fi obligati sa afiseze la pompa continutul de biocarburant din combustibili, conform unui proiect de Ordonanta de Urgenta publicat pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

De asemenea, conform proiectului de act normativ, producatorii si importatorii de autovehicule sunt obligati sa includa in documentatia tehnica pe care o pun la dispozitia utilizatorilor, respectiv cartea tehnica, informatii privind continutul de biocarburanti din benzina care poate fi utilizat si, mai ales, cu privire la folosirea adecvata a diverselor tipuri de amestecuri continand benzina.

Se permite introducerea pe piata, anual, in perioada 1 mai - 30 septembrie, pana la data de 30 septembrie 2015, a benzinei cu un continut de etanol care are presiunea de vapori de maximum 60 kPa (kilopascal) si cu o depasire autorizata a presiunii de vapori pentru benzina cu continut de etanol, cu conditia ca etanolul folosit sa fie un biocarburant.

Pe teritoriul Romaniei va fi interzisa introducerea pe piata a benzinei cu tetraetil de plumb.

Proiectul de Ordonanta stipuleaza ca se admite introducerea pe piata numai a motorinei, destinata autovehiculelor cat si utilajelor mobile nerutiere inclusiv a navelor de navigatie anterioara, tractoarelor agricole si tractoarelor forestiere si ambarcatiunilor de agrement, care corespunde specificatiilor tehnice prevazute in anexa actului normativ.

Prin exceptie, furnizorii au posibilitatea ca in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta sa introduca pe piata motorina aflata pe stoc care corespunde specificatiilor tehnice prevazute in anexa nr.4 la Hotararea Guvernului nr.689/2004 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a benzinei si motorinei, cu modificarile si completarile ulterioare.

Distribuitorii finali de motorina vor fi obligati sa afiseze la pompa continutul de biocarburant din motorina diesel, in special continutul de esteri metilici ai acizilor grasi - FAME.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2191 ori