Chitoiu: Romania va trebui sa transpuna pachetul de reforma a legislatiei pentru achizitii publice

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 12:36
2072 citiri
Chitoiu: Romania va trebui sa transpuna pachetul de reforma a legislatiei pentru achizitii publice
Daniel Chitoiu s-a intalnit cu comisarul european pentru Piata Interna si Servicii, Michel Barnier

Romania va trebui sa pregateasca rapid transpunerea pachetul de reforma a legislatiei in materie de achizitii publice, iar apoi sa regandeasca arhitectura sistemului legislativ national si a celui institutional, a declarat, vineri, Daniel Chitoiu, viceprim-ministru si ministru al Finantelor Publice, in timpul convorbirilor pe care le-a avut cu comisarul european pentru Piata Interna si Servicii, Michel Barnier.

In cadrul discutiilor, ministrul Finantelor Publice a aratat ca Romania apreciaza activitatea Comisiei in directia integrarii sectorului de servicii din intreaga UE, accentuand ca este nevoie de o abordare integrata pentru ca sectorul serviciilor sa-si maximizeze potentialul, precizeaza un comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Romania are o abordare constructiva in privinta Uniunii Bancare

In privinta Uniunii Bancare, Daniel Chitoiu a evidentiat ca Romania are o abordare constructiva si ca este nevoie de deschidere si spre zona non-euro prin luarea unor decizii.

Oficialul romana a apreciat, in deschiderea discutiilor, sprijinul constant si implicat al Comisiei Europene in privinta indeplinirii angajamentelor care ii revin Romaniei in atingerea obiectivelor pietei unice. De asemenea, a subliniat faptul ca piata unica, unul dintre cele mai importante avantaje competitive de care Europa dispune in acest moment, necesita o consolidare accentuata si a salutat eforturile Comisiei in acest sens.

Vineri, Daniel Chitoiu, viceprim-ministru, ministrul Finantelor Publice s-a intalnit cu Michel Barnier, comisarul european pentru Piata Interna si Servicii. In cadrul intrevederii au fost abordate teme de actualitate legate de piata unica, sectorul serviciilor, Uniunea Bancara si achizitiile publice.

#Daniel Chitoiu, #Michel Barnier, #legislatie achizitii publice , #Legi economice