Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiect de lege: Femeile se vor pensiona la 65 de ani

Proiect de lege: Femeile se vor pensiona la 65 de ani


Varsta standard de pensionare ar putea creste pana la 65 de ani pentru femei, fata de 63 de ani cat este in prezent, se arata intr-un proiect de act normativ adoptat recent de senatori. Majorarea varstei de pensionare la femei se va realiza gradual pana in anul 2035 si se va aplica femeilor nascute dupa anul 1969. In ceea ce priveste varsta la barbati, aceasta va ramane la fel ca si acum, de 65 de ani.

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice ar putea fi modificata astfel incat varsta de pensionare la femei sa fie de 65 de ani, se arata intr-un proiect de lege lansat in consultare publica de Ministerul Muncii in noiembrie 2013 si aprobat recent de senatori. Aceasta in conditiile in care, in momentul de fata, varsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei.

Concret, documentul prevede urmatoarele: "Art. 53 - (1) Varsta standard de pensionare este de 65 de ani atat pentru femei, cat si pentru barbati. Atingerea acestei varste se realizeaza prin cresterea varstelor standard de pensionare".

Citeste mai multe despre Proiect de lege: Femeile se vor pensiona la 65 de ani, din 2035 pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3448 ori