Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noul Cod Civil apara debitorul

Noul Cod Civil apara debitorul

Prin intermediul noului Cod Civil, clientul va fi mai protejat in relatia cu banca de unde a contractat creditul, reducandu-se, astfel, interventiile abuzive pe care le faceau institutiile financiare, au declarat, la televiziunea Ziare.com, reprezentantii Casei de Avocatura Coltuc. 

Printre modificari se prevede ca banca va trebui sa acorde un termen de minimum 15 zile debitorului pentru rambursarea creditului, daca banca decide rezilierea contractului, pe baza unor motive temeinice.

"S-a reusit o modificare a situatiilor. Daca, inainte, banca era cea care dicta in cadrul contractelor de credit, avea context prestabilit, prin interventia noului Cod Civil, clientul poate modifica aceasta situatie. Instanta poate interveni sa spuna ca modificarea impusa de banca clientului nu era motivata.

Trebuie sa precizam ca rau platnicii nu sunt protejati de noul Cod Civil, ci debitorului poate sa i se acorde 15 zile sa plateasca creditul respectiv, in anumite conditii", a declarat avocatul.

O alta modificare inclusa se refera la perfectarea ipotecilor. Se pot impotrivi executarii si persoanele care nu sunt inscrise in cartea funciara ca fiind detinatorii unui imobil.

De asemenea, in ceea ce priveste conturile bancare, clientii pot dispune in mod liber de sumele din cont, singura conditie fiind notificarea prealabila, daca aceasta a fost introdusa in contractul initial.

Cititi continuarea pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1934 ori
Citeste mai multe desprenou cod civil debitor banca