Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Efectele noului Cod de Procedura Civila: Scad preturile imobilelor executate silit

Efectele noului Cod de Procedura Civila: Scad preturile imobilelor executate silit


Noul Cod de Procedura Civila va aduce o reducerea a pretulului imobilelor executate silit cu pana la 70% din pretul de pornire a licitatiei.

"In cazul apartamentelor, vanzarea se va face prin organizarea de una, doua sau trei licitatii. La prima licitatie, valoarea imobilului porneste de la pretul evaluat plus TVA.

La a doua licitatie, pretul poate ajunge la 70%, daca se prezinta minimum doua persoane. La cea de-a treia licitatie, pretul poate sa scada chiar si sub 50%, daca se prezinta minimum doi licitatori", a declarat Elena Puica, directorul comercial al Executari.com.

De la aceeasi data, in cazul autovehiculelor executate silit, conducatorii auto se pot trezi ca politistii le sechestreaza masinile in trafic. Politia rutiera poate identifica masina si ridica certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a autovehiculului, iar bunul este sechestrat.

Pana la intrarea in vigoare a noului Cod, de cele mai multe ori, creditorii apelau la detectivi particulari pentru gasirea masinilor.

In Monitorul Oficial al Romaniei din data de 31 ianuarie 2013, a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 4/2013, prin care Executivul a stabilit ca noul Cod de Procedura Civila intra in vigoare la data de 15 februarie 2013.

Executari.com, portalul numarul 1 in executari silite, centralizeaza anunturile de bunuri executate de la banci, firme de leasing, agentii fiscale, executori judecatoresti si lichidatori. Site-ul asigura suport tehnic pentru cei care au nevoie de studii, statistici sau legi in vigoare din domeniul executarilor silite.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2380 ori