Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Marian Sarbu: Rectificarea bugetara nu va afecta cresterea pensiei minim garantate

Marian Sarbu: Rectificarea bugetara nu va afecta cresterea pensiei minim garantate

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Marian Sarbu, a declarat, in cadrul unei intalniri ce a avut loc miercuri cu membrii comisiei de specialitate din Camera Deputatilor, ca rectificarea de buget preconizata nu va afecta cresterea pensiei minim garantate sau a valorii punctului de pensie.

Ministrul Marian Sarbu a spus ca proiectul de Ordonanta de Urgenta referitor la rectificarea bugetara nu va aduce modificari considerabile bugetului ministerului pe care il conduce, iar sumele care sunt alocate bugetului de asigurari sociale va ramane neatins. "In proiectul de ordonanta, la pensii sau alocatii pentru somaj nu avem diminuari.

Cresterea pensiei minim garantate la 350 de lei, de la 1 octombrie, precum si cresterea punctului de pensie cu 3% sunt repere de protectie sociala ce raman neatinse", a declarat Sarbu in cadrul discutiilor cu deputatii din Comisia de munca.

In ceea ce priveste Ordonanta de Urgenta care ar urma sa limiteze sporurile bugetarilor, Sarbu a sustinut ca scopul principal al acesteia este sa nu conduca la concedieri din sectorul public.

"In urma negocierilor cu sindicatele, sporuri precum cele de vechime sau de noapte raman. In schimb, celelalte sporuri vor avea valori maximale, iar ordonatorii de credite le vor putea negocia, in limita cheltuielilor", a precizat ministrul.

El a sustinut ca ordonatorii de credite capata astfel un instrument legal de flexibilizare a salarizarii din sectorul bugetar astfel incat acestia sa evite disponibilizarile.

"Ordonanta este un instrument juridic ce flexibilizeaza putin problema personalului pentru a evita concedierile pentru ca nu aceasta este solutia pe care o dorim, iar organizatiile sindicale au considerat rationala aceasta solutie", a conchis Sarbu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2266 ori