Mai multe banci mari din SUA vor putea returna banii primiti de la stat

Marti, 02 Iunie 2009, ora 14:03
1061 citiri
Mai multe banci mari din SUA vor putea returna banii primiti de la stat

Autoritatile americane vor permite, saptamana viitoare, mai multor banci, dintre cele 19 supuse la teste de stres, sa ramburseze ajutoarele guvernamentale primite, a anuntat banca centrala a SUA, citata de AFP.

"Autorizatiile de rambursare pentru un prim grup de banci vor fi anuntate in saptamana care va incepe pe 8 iunie", se arata intr-un comunicat al Rezervei Federale (Fed). Banca a precizat ca alte candidaturi vor fi evaluate periodic, potrivit Mediafax.

Nouasprezece din cele mai mari banci americane, care au primit sprijin guvernamental, au fost supuse de autoritati unor teste de stres cu scopul de a scoate in evidenta institutiile de credit care nu pot face fata unei eventuale agravari a crizei financiare.

Rezultatele analizelor, anuntate la inceputul lunii mai, arata ca noua banci au suficient capital pentru a razbate printr-o criza mai severa decat cea actuala.

American Express, BB&T, Bank of New York Mellon, CapitalOne, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, MetLife, State Street si US Bancorp si-au manifestat intentia de a returna statului ajutorul financiar primit.

Guvernul cere institutiilor de credit, in schimbul rambursarii, "sa joace in continuare rolul de intermediar care sa faciliteze acordarea de imprumuturi pentru gospodariile si companiile solvabile".

#banci, #imprumut, #returnare, #sua , #stiri JP Morgan