Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Doi fosti traderi ai JP Morgan, inculpati pentru frauda in scandalul pierderilor de 6,2 miliarde dolari

Doi fosti traderi ai JP Morgan, inculpati pentru frauda in scandalul pierderilor de 6,2 miliarde dolari


Doi fosti traderi ai JP Morgan au fost pusi sub acuzare in Statele Unite pentru ca au comis frauda cu instrumente financiare in vederea ascunderii pierderilor din tranzactii inregistrate anul trecut, care au depasit 6,2 miliarde de dolari.

Javier Martin-Artajo, care coordona strategia de trading pentru portofoliul de instrumente derivate la biroul de investitii din Londra, si Julien Grout, care lucra pentru el, au fost pusi oficial sub acuzare la un tribunal federal din Manhattan, transmite Bloomberg.

Statele Unite au anuntat in august acuzatiile preliminare aduse acestora.

Ambii sunt confruntati cu cinci capete de acuzare, pentru frauda cu instrumente financiare, conspiratie, inregistrari false in registre si raportari false la Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC).

Cei doi traderi, alaturi de alti conspiratori a caror identitate nu a fost facuta publica, sunt acuzati ca s-au angajat intr-o schema de manipulare si umflare a valorii pozitiilor din portofoliu.

JPMorgan a convenit plata a cel putin 750 de milioane de dolari pentru inchiderea investigatiilor autoritatilor de reglementare din SUA si Marea Britanie, legate de acest scandal, supranumit "Balena de la Londra", au declarat surse apropiate situatiei.

Banca incearca sa ajunga la un acord pentru inchiderea unui numar cat mai mare de anchete inainte de sfarsitul trimestrului al treilea, la 30 septembrie, au aratat sursele.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 963 ori