Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cea mai mare banca din SUA raporteaza pierderi

Cea mai mare banca din SUA raporteaza pierderi


Banca americana JPMorgan, cea mai mare din Statele Unite, a raportat pentru perioada iulie-septembrie pierderi de aproape 400 milioane dolari, primul rezultat negativ trimestrial din ultimii opt ani, dupa ce a contabilizat cheltuieli de 9,2 miliarde dolari din litigii.

Rezultatele operationale au fost bune, insa cifrele au fost influentate negativ de inregistrarea cheltuielilor foarte mari pentru unele litigii, a declarat directorul general al bancii, Jamie Dimon, citat de Financial Times.

Banca a inregistrat in trimestrul al treilea o pierdere de 380 de milioane de dolari, de la un profit de 5,7 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut. Veniturile au scazut de la 25,9 miliarde de dolari la 23,9 miliarde de dolari in intervalul analizat.

JPMorgan a anuntat pentru prima data valoarea rezervelor constituite pentru litigii, de 23 de miliarde de dolari. Pe langa aceasta suma, banca estimeaza pierderi suplimentare "rezonabile" de inca 6,8 miliarde de dolari.

Institutia de credit negociaza cu autoritatile americane, inclusiv Departamentul de Justitie, pentru a scapa printr-un acord amiabil de acuzatiile ca nu a procedat corect la vanzarea de instrumente financiare legate de piata imobiliara.

In timpul negocierilor a fost discutata o amenda record de 11 miliarde de dolari.

Acuzatiile autoritatilor vizeaza in principal bancile Bear Stearns si Washington Mutual, preluate de JPMorgan in timpul crizei la cererea statului american. Dimon a afirmat ca JPMorgan incearca sa obtina termeni mai favorabili intr-o intelegere cu autoritatile, in care sa fie recunoscute circumstantele extraordinare legate de achizitia celor doua banci.

Oficialii americani au cerut JPMorgan sa preia Bear Stearns si Washington Mutual pentru a evita colapsul acestor banci si impactul negativ puternic asupra sistemului financiar.

JPMorgan a inregistrat anul trecut profit record, pentru al treilea an consecutiv, de 21,3 miliarde de dolari

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1071 ori