Jose Manuel Barroso: "Vom avea nevoie de o Federatie a statelor UE"

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 14:21
2124 citiri
Jose Manuel Barroso: "Vom avea nevoie de o Federatie a statelor UE"

Europa ar trebui sa evolueze catre o "federatie de state", care sa reprezinte un bastion impotriva nationalismului si populismului, a afirmat, miercuri, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Avem nevoie sa avansam spre o federatie de state", a afirmat acesta in discursul sau privind starea Uniunii Europene, in fata Parlamentului European.

"De asta avem nevoie, este orizontul nostru politic", a adaugat el.

Un asemenea obiectiv este necesar deoarece "in aceste vremuri de neliniste ar fi o greseala sa lasam natiunile prada nationalismului si populismului", a explicat Barroso.

Crearea unei federatii a statelor-natiune va "necesita un nou tratat", in cele din urma, a subliniat el.

"Trebuie sa consolidam rolul Parlamentului European si sa promovam o cooperare autentica intre parlamentele nationale si Parlamentul European. Foarte adesea exista o lipsa de coordonare intre partidele nationale si Parlamentul European", a spus presedintele Comisiei Europene.

"Nu vom putea continua sa rezolvam problemele europene doar cu solutii nationale", a continuat el.

Uniunea economica nu poate fi fondata decat pe o uniune politica, a sustinut Barroso. Europa va deveni mai puternica, avand in spate o structura de uniune politica, potrivit lui Barroso.

"O integrare adevarata inseamna sa te uiti unde sa actionezi imediat. Uniunea Politica inseamna sa sporim, sa intarim fundatiile pe care s-a construit UE", a pus presedintele CE.

#Jose Manuel Barroso federatie UE, #federatie state Uniunea Europeana, #uniune fiscala Barroso , #stiri Jose Manuel Barosso